Trifunović novi trener: “Treba napraviti sve da Zadar ostane Zadar!”

Nešto više od sat vremena trajao je sinoćnji sastanak na Višnjiku, kojemu su nazočili članovi Nadzornog odbora KK Zadar, direktor i sportski direktor, te slovenski košarkaški stručnjak Rado Trifunović. Napokon, neizvjesnost je prekinuta i Trifunović je javnosti predstavljen kao novi trener momčadi s Višnjika.

Nakon Zmage Sagadina, koji je na Višnjiku bio u drugom dijelu sezone 2008./09. i prvom dijelu 2009./10., te Aleša Pipana, koji je u sezoni 2011./12. izborio povratak u ABA ligu, on je treći Slovenac na zadarskoj lupi.

– Vjerujemo da smo pogodili u izboru. Znamo da je talentiran trener i ima iskustvo iz Heliosa i Laškoga – kazao je Branko Skroče.

– Upoznao sam ga sa stanjem u klubu i svim našim problemima i nema nikakvih iznenađenja. Kada sam mu ponudio mogućnost da bude trener, ni u jednom trenutku nije dvojio – dodao je sportski direktor.

– Vrlo sam počašćen i drago mi je što sam dobio poziv Zadra. Zadar je Zadar i uvijek će biti grad košarke. Znam da publika tu živi za košarku. Situacija nije laka, bit će teško, ali treba napraviti sve da Zadar ostane Zadar – prvi su dojmovi novog trenera Zadra.

Trifunović je rođen je 23. siječnja 1973. godine u Ljubljani. U igračkoj karijeri branio je boje Heliosa, portugalske Leirije, Kopra, Šentjura i Litije. Jedanaest je puta nastupio za slovensku reprezentaciju. Trenersku karijeru počeo je u klubu iz Domžala, gdje je vodio mlađe kategorije i bio pomoćnik. U posljednjim danima 2008., nakon smjene Rade Mijanovića, postavljen je za prvog trenera Heliosa i nedugo zatim pobijedio Zadra na domaćem terenu u produžetku 94:92 (15 trica Jacobsona i Snowa). U 12 utakmica do kraja NLB lige ostvario je omjer 5-7. Te sezone je Helios igrao finale državnog prvenstva, ali je poražen od ljubljanske Olimpije 3-0. U veljači 2010. Helios je u Domžalama teško poražen od Zadra rezultatom 65:111. Potom je izgubio i na gostovanju kod Bosne u Sarajevu, nakon čega je smijenjen, a za trenera je postavljen Ivan Sunara. U tom trenutku je momčad u regionalnoj ligi imala omjer 5-16.

Sezonu 2010./11. opet je odradio u Heliosu, te je zauzeo drugo mjesto u osnovnom dijelu prvenstva Slovenije (omjer 12-4) i treće mjesto u Ligi za prvaka (10-4), a u polufinalu je poražen od Olimpije. Pred početak sezone 2011./12. postavljen je za trenera Zlatoroga, gdje je naslijedio Aleša Pipana, koji je potom došao u Zadar. Iz Laškoga je otišao početkom prosinca 2011., nakon što je momčad Zlatoroga ubilježila jednu pobjedu u prvih devet kola regionalne lige. Naslijedio ga je opet Ivan Sunara. Od rujna 2012. zaposlen je u slovenskom košarkaškom savezu kao trener-instruktor.

– Jedan je od organizatora Europskog prvenstva u Sloveniji i treba još odraditi neke razgovore s njima i onda će se priključiti momčadi – rekao je Skroče.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...