U nadzoru pomorskog prometa 123 000 kn kazni

U akciji “Sigurnost na moru 2013.”, provedenoj na područjima lučkih kapetanija Rijeka, Split, Ploče i Dubrovnik, obavljena su 322 nadzora pomorskog prometa, pri čemu je naplaćeno 123.141 kuna kazni, među kojima je i 12 kazni za glisiranje naplaćeno u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik.

Cilj akcije je preventivno djelovanje kako bi se u jeku turističke sezone, kada Jadranom plovi više od 60 000 stranih plovila, upozorilo na važnost pridržavanja pravila sigurnosti i prometovanja na moru.

U Lučkoj kapetaniji Rijeka 20 je djelatnika s osam plovila pregledalo 191 plovilo i četiri plaže. Pritom su naplatili 24 kazne te izrekli 47 opomena.

Djelatnici Lučke kapetanije Split, njih 14, sa 6 brodova, pregledali su 72 plovila, među kojima i 10 brodova, a novčano su kaznili posade 24 plovila, dok su jednu zasad tek upozorili.

Lučka kapetanija Ploče u akciji je sudjelovala s jednim plovilom i dva djelatnika, a nadzirali su sedam plovila. U tri slučaja izrekli su i naplatili novčane kazne.

Lučka kapetanija Dubrovnik u akciji je angažirala četiri plovila i 15 djelatnika koji su pregledali 52 plovila, od čega i jedan brod, te utvrdili 22 prekršaja za novčane kazne, a najviše izrečenih kazni odnosilo se na 12 glisiranja, koja spadaju među najstrože sankcionirane prekršaje, prenosi Hina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...