Ubijeno je 36 članova Muslimanskog bratstva tijekom transporta u zatvor izvan Kaira

Najmanje 36 islamističkih zatvorenika ubijeno je u Egiptu kada su navodno pokušali pobjeći tijekom transporta u zatvor izvan Kaira. Ministarstvo unutarnjih poslova dalo je konfliktne informacije o njihovoj smrti. Prvo su tvrdili da su zatvorenici ubijeni od strane nepoznati naoružanih napadača. Muslimansko bratstvo slučaj je opisalo kao “hladnokrvno ubojstvo”.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je i kako su zatvorenici poginuli u izmjeni vatre nakon što su neki od njih zarobili vojnika te da su konvoj u kojem je bilo 612 zatvorenika napali nepoznati naoružani napadači. Kasnije su objavili da su zatvorenici umrli zbog udisaja velike količine suzavca koji je ispaljen kada su oteli policajca koji je teško ozlijeđen, javlja BBC.

“Ubojstvo 35 zatvorenih prosvjednika potvrđuje namjerno nasilje usmjereno na protivnike vladavine”, stoji u priopćenju Muslimanskog bratstva koje je objavljeno prije saznanja o konačnom broju žrtava.

Podsjećamo, više od 1000 članova Muslimanskog bratstva uhićeno je tijekom interventnih akcija koje su se dogodile u srijedu kada je krenuo novi veliki val nasilja u Egiptu. U nedjelju je uhićeno njih 300 u Kairu, Aleksandriji, Assiutu i Suezu.

Od kada je krenuo novi val nasilja u prošlu srijedu živote je izgubilo najmanje 830 osoba, dok Muslimansko bratstvo tvrdi da su brojke puno veće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...