Virani dali 57 doza krvi

Žeminea Čotrić

U organizaciji Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi općine Vir i njezinog predsjednika Gorana Vickovića održana je druga po redu akcija darivanja krvi. Akcija je upriličena u općinskoj vijećnici, a odaziv je nadmašio sva očekivanja. Pristupila su 83 darivatelja, a krv je uspjelo dati njih 57.

Medicinske sestre Majda Petrić, Sanja Glavan, Ana Milutin i Maja Mitrović zajedno s liječnicom Ivnom Lucin, voditeljicom zadarske transfuzije, radile su punom parom, uz pomoć koordinatora dobrovoljnog davalaštva krvi zadarskog Crvenog križa Branka Kolanovića te predsjednika zadarskog Gradskog savjeta Crvenog križa Ive Jureška. Sve vrijeme pred vijećnicom je bila gužva. Pored darivatelja iz Vira, među kojima je i ovog puta bio općinski načelnik Kristijan Kapović te darivatelja iz Privlake, Zagreba, Čakovca i drugih gradova i mjesta akciji su se odazvali članovi zadarskog Kickboxing kluba i Taekwondo kluba Donat iz Zadra.

Prije tradicionalnog domjenka Goran Vicković udijelio je zahvalnice načelniku Kristijanu Kapoviću za dvadeseto te Ljiljani Kapović za 35. darivanje krvi.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar