Virska oporba: “Hoćemo sjednicu Općinskog vijeća!”

Sjednica virskog općinskog vijeća na kojoj se trebalo raspravljati o visini komunalnog doprinosa za legalizaciju kuća jučer nije održana. Njeno sazivanje zatražila je oporba, interes za njenom prisustvovanju pokazala šira javnost, a naprasno ju je jučer u poslijepodnevnim satima predsjednik općinskog vijeća Miroslav Glavan uz obrazloženje da je načelnik Kristijan Kapović spriječen prisustvovanju sjednice.

Brojni Virani su zbog toga danas ostali ispred općinske zgrade lišeni rasprave na kojoj bi možda dobili odgovor zašto je u Viru najviša visina komunalnog doprinosa u Zadarskoj županiji u iznosu od 40 kuna po metru kubičnom.

– Oporbeni vijećnici su zatražili sjednicu općinskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o komunalnom doprinosu. Komunalni doprinos za legalizaciju je najskuplji u Zadarskoj županiji. U Zadru je dvanaest kuna po metru kubnom, susjednom Ninu osam kuna, četiri za one koje plate odjednom gotovinom, a na Viru je četrdeset. Općina Vir se predstavlja kao ona u kojoj je izgrađena vodovodna mreža, kanalizacija, u kojoj je u posljednjih nekoliko mjeseci asfaltirano dvadeset i jedan kilometar cesta, onda ne postoji nikakvo opravdanje da cijene komunalnog doprinosa budu ovoliko visoke. Ako postoji potreba da se razvija komunalna infrastruktura, onda se ona mogla razvijati i iz predpristupnih fondova EU. Zanimljivo je da Općina nije pokazala interes za takav način financiranja, kaže nezavisni vijećnik Općine Vir Marko Vučetić te komentira ne održavanje sjednice vijeća:

– Na Viru ne postoji interes da se sluša glas naroda, ali za razliku na dosadašnji kontinuitet takvog neslušanja novost je da su se ljudi počeli organizirati i iskazivati svoju zabrinutost za ono što im se događa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...