Više u Bibinjama ima prvašića nego u većini škola u Županiji učenika!

U novu školsku godinu u ponedjeljak osnovna škola Stjepana Radića Bibinje i Srednja škola Biograd kreću s radom u jednoj smjeni. Omogućeno je to završetkom dogradnje navedenih škola u čemu su financijski sudjelovali županija, općine i same škole. U Bibinjama su tako dovršene tri učionice čija gradnja i opremanje je koštalo ukupno tri milijuna kuna. Srednja škola Biograd dobila je četiri nove učionice u koje je uloženo ukupno 1.800.000 kuna.

Ravnateljica bibinjske osnovne škole Mirka Sikirić sretna je, kaže, jer se jednosmjenskim radom otvara mogućnost uvođenja produženog boravka za učenike, za što još trebaju samo pribaviti rješenje resornog ministarstva. Ravnateljica Sikirić također ponosno ističe i podatak o 64 novoupisanih prvašića u bibinjsku osnovnu školu Stjepana Radića! Bibinje je inače jedina Općina u Zadarskoj županiji koja obiluje učenicima i svake godine taj broj raste.

– Mi imamo više prvašića nego što neke škole u županiji imaju ukupno učenika, ponosno će ravnateljica Sikirić.

Presretni su, nastavlja, što će bibinjska djeca sada u jednoj smjeni moći raditi po europskom modelu. Ujutro nastava, a poslijepodne izvannastavne aktivnosti, rekreacijski sadržaji i slično.

Uvođenjem jednosmjenskog rada u Srednjoj školi Biograd na moru, ravnatelj Ivica Kero kaže kako će sada biti puno lakše, kako učenicima, tako i profesorima, ali i roditeljima.

– Najvažniji su učenici, njima će prvenstveno biti puno lakše, jer se neće morati više vraćati iz škole navečer kasno. Većina naših učenika su putnici, od Draga do Sv. Petra, jedan dio benkovačkog područja, Polače, Sikova, Raštana i naših otoka..

Osim toga, i sami Biograđani, klubovi i rekreativci ovime dobivaju puno više termina za školsku dvoranu koja je popodne slobodna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...