Vrančić: Grad Zadar nećei biti većinski vlasnik NK Zadar

Preoblikovanje Nogometnog kluba Zadar je poništeno u prvom pokušaju i oni su vratili milijuna kuna Gradu koji im je bio uplaćen kao zakonska obaveza.

Potvrdio nam je to sinoć zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić, istaknuvši kako Grad Zadar u drugom pokušaju privatizacije prvoligaša sa Stanova ne želi postati većinski vlasnik. Bit ćemo samo suvlasnici, kazao je Vrančić.

Koliki će biti dioničarski udio Grada Zadra, koji je u međuvremenu postao većinski vlasnik KK Zadar, znat će se nakon prihvaćanja elaborata, što je po zakonu o sportu, uloga Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

S tim elaboratom Gradsko vijeće Zadra će ponovno donositi odluku o uplati milijun kuna za preoblikovanje NK Zadar.

Iako su krajem 2011. godine oporbeni vijećnici dva sata žučno raspravljali i bili protiv odluke da se na račun NK Zadar već sutra uplati milijun kuna iz gradskog proračuna, interesantno je da nakon toga nitko od njih nije pitao što je s preoblikovanjem kluba. Možda zato što im je gradonačelnik Vrančić stavio „na dušu” odgovornost za eventualni stečaj NK Zadar.

Krajem 2011. godine Vrančić je tvrdio kako je upis 22% dionica NK Zadar, s uplaćenim milijunom kuna, samo zakonska obaveza te da Grad ima namjeru postati većinski vlasnik kluba.

No, tada se čekalo da Vlada RH izglasa suglasnost da se dug od 5.2 milijuna kuna prema državi pretvori u dioničarski udio Grada Zadra. Ovaj tjedan je taj iznos odlukom Vlade bio četiri puta veći u korist Grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...