Završava produženi vikend: Očekuju se gužve

Završava produženi vikend i slično kao i jučer, očekuju se gužve na hrvatskim prometnicama diljem zemlje, posebice u poslijepodnevnim satima prema unutrašnjosti, upozorili su iz Hrvatskog autokluba…

“Tijekom dana ne bi trebalo većih gužvi prema moru, a što se tiče povratnika, bit će dosta vikend turista, onih koji će se vraćati, koji nisu imali smještaje po hotelima ili u privatnim aranžmanima”, istaknula je Ivana Mišlov iz HAK-a.

Za one koji se vraćaju u Zagreb, preporuka je da koriste naplatnu postaju Demerje kako bi izbjegli duga čekanja Lučkom.

“Mi u svakom slučaju upućujemo sve oni koji imaju kreditne ili debitne kartice ili ENC uređaje, da koriste Demerje kao alternativu. Većina njih misli da se isključivo na Demerju može plaćati ENC uređajem. Nije točno. Može se plaćati svim kreditnim karticama i naravno debitnim karticama. Tako da je to puno brži proces nego što bi bila naplata Lučko”, poručila je Mišlov.

Osim na Lučkom u oba smjera te kod Karlovca, tijekom dana, očekuje se i pojačan promet u Istri i duž Jadranske magistrale (D8), u blizini turističkih središta.

Duža čekanja u putničkom prometu za prijelaz granice moguća su na graničnom prijelazu Metković.

U trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u trajektnim lukama Zadar i Split očekuje se povremeno pojačan promet.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...