80 posto zadarskih liječnika i medicinskih sestara u štrajku

Slika praznih hodnika i čekaonica jutros je zabilježena i u Općoj bolnici Zadar. Naime, štrajk koji je započeo u srijedu 1. rujna podržalo je oko 80 posto liječnika i medicinskih sestara u zadarskoj bolnici. Kako bi kao i njihove kolege širom Hrvatske pokazali Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, na čelu s ministrom Rajkom Ostojićem da je neistinito kako je štrajk podržalo tek 15 posto liječnika i medicinskih sestara, danas su pet minuta do 12 izašli ispred bolnice. Akcija “Pet minuta do 12” pokazala je, ne samo broj medicinara koji su se pridružili štrajku, nego njihovu ustrajnost i zajedništvo da se kod resornog ministarstva izbore za ispunjenje svojih zahtjeva, odnosno potpisivanje novog kolektivnog ugovora.

– Nitko ne spominje kako je od 1. srpnja Hrvatsku napustilo 70 liječnika koji su našli na samo bolje plaćeni posao u EU, već i uvjete dostojne stručnosti i obrazovanja, kazala je  povjerenica liječničkog sindikata dr. Milka Hoti Matešić.

Potvrđujući isto tako kako se danas ispred OB Zadar u vrijeme akcije nisu pridružili samo oni liječnici i medicinske sestre koji su imali hitne intervencije. Napominjući, također, da je nedostajao i jedan dio medicinskog osoblja koje radi u popodnevnoj, odnosno noćnoj smjeni.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...