Avion Croatia Airlinesa sletio na nos

Zrakoplov Croatia Airlinesa na redovitom letu iz Zagreba u Zürich imao je nezgodu prigodom slijetanja u zračnu luku Kloten u Zürichu u 20 sati i 20 minuta, no nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen, doznaje se u Croatia Airlinesu.

Na zrakoplovu Dash 8-Q400 (registarskih oznaka 9A-CQC), s polaskom iz Zagreba u 17 sati i 45 minuta, došlo je do tehničkog problema s izvlačenjem prednjeg podvozja i zrakoplov je sletio bez prednjeg kotača te nitko od 60 putnika i 4 člana posade nije ozlijeđen. Zasad nije poznat razlog tog tehničkog problema, a o svemu će se provesti detaljna istraga, rekao je Hini glasnogovornik CA Davor Janušić.

Izvijestio je da zrakoplov ostaje u Zürichu, gdje će biti tehnički pregledan.

Promet u Zürichu bio je zaustavljen 15 minuta i nastavljen je nekoliko minuta nakon slijetanja, izvještava The Aviation Herald.

‘Piloti Croatia Airlinesa spremni su i trenirani za ovakve situacije i izvrsno su primijenili točno propisanu proceduru, što je pridonijelo slijetanju bez posljedica za putnike’, ističu u CA. Ovo je prvo izvanredno slijetanje zrakoplova Croatia Airlinesa u povijesti tvrtke, odnosno od uspostave redovitoga putničkog prometa 1991 godine.

Zrakoplov Dash 8-Q400, kapaciteta 76 sjedala, u flotu Croatia Airlinesa uključen je 2009. godine. Redovito je održavan u tehničkom središtu Croatia Airlinesa u Zagrebu i dosad nije imao sličnih tehničkih problema, navodi CA.

‘Zaista moramo reći da je posada izvrsno odradila posao, poštujući sve procedure za takve situacije’, rekla je za Večernji list Ksenija Žlof iz odjela za odnose s javnošću Croatia Airlinesa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...