Bibinje dobivaju prvi proizvodni pogon

U proizvodno-poslovnoj zoni Lonići priprema se izgradnja prvog proizvodnog pogona. Tvrtka Padrele riba d.o.o. pokrenula je postupak ishođenja okolišne dozvole za objekt za preradu ribe. – Padrele su Općini Bibinje već uplatili komunalni doprinos za svoj poslovni objekt, a očekujemo da će vrlo skoro dobiti sve potrebne suglasnosti za početak gradnje, kaže načelnik Nino Šimunić.

Padrele riba planira gradnju objekta za smrzavanje i preradu 2.300 kilograma plave i bijele ribe, muzgavaca i rakova dnevno. Već su ishodovali lokacijsku dozvolu, te vodopravne uvjete iz regionalnog ureda Hrvatskih voda, a pri samom kraju je postupak ocjene usklađenosti predviđenih kapaciteta i tehnologije s potrebama zaštite okoliša.

Gospodarska građevina se planira izgraditi na zapadnom dijelu poslovne zone Lonići, u blizini ulaska s jadranske magistrale u ovu zonu, a projektom zagrebačkog arhitekta Berislava Martinovića, zacrtana je gospodarska građevina za preradu ribe te prostor za skladištenje, tehnički i uredski prostor. Tlocrtna površina građevine je 703 četvorna metra, bruto površina objekta je tisuću kvadratnih metara (prizemlje i kat), a sve se nalazi na parceli veličine 4.800 četvornih metara.

U Padrele ribi predviđaju dnevno smrzavati i konfekcionirati 1.500 kilograma ribe, mekušaca i rakova, a 800 kilograma bi se obrađivalo postupkom mariniranja ili filetiranjem slane ribe. Prema ovom planu predviđeno je zapošljavanje deset ljudi, a proizvodnja je sezonalna jer bi pogon trebao raditi 220 dana. To je proizvodnja od oko 230 tona ribe godišnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...