Četiri savjeta kojima ćete spasiti bateriju svog iPhonea

Prije nekoliko dana Apple je vlasnicima iOS uređaja ponudio besplatnu nadogradnju na iOS 7, najnoviju verziju ovog mobilnog operativnog sustava. Donijeli smo vam detaljni pogled na iOS 7, a sada vam donosimo četiri savjeta kojima ćete produljiti vijek trajanja baterije na svom iPhoneu.

 

Isključite osvježavanje aplikacija u pozadini

Nadogradnja sustava napokon je omogućila pozadinsko osvježavanje aplikacija tijekom multitaskinga na iOS uređajima. Ono što nije dobro u cijeloj priči je činjenica da je ‘osvježavanje’ predefinirano uključeno za sve aplikacije, a što potencijalno i nezaustavljivo ‘cucla’ bateriju.

Otvorite Postavke > Općenito > Ažuriranje ap. u pozadini te isključite sve zajedno ili samo one koje ne želite da se osvježavaju.

 

Automatska nadogradnja

Automatska nadogradnja instaliranih aplikacija praktičan je dodatak iOS-a, no ako ćete dulje vremena biti bez pristupa izvoru napajanja nije loše isključiti ovu opciju.

Otvorite Postavke > iTunes i App Store te po potrebi isključite ‘Automatska preuzimanja’.

 

Isključite dijelove lokacijskih usluga

Svi ćemo se složiti da je određivanje lokacije korisnika preko aplikacija koje to zahtijevaju stavka koja nevjerojatno troše bateriju. Većina ih je prisutna kako bi nam unaprijedila korištenje istih, no neke ugrađene u sam iOS prilično su bespotrebne i slobodno ih možete isključiti.

Otvorite Postavke > Privatnost > Lokacijske usluge > Usluge sustava te isključite odmah iAds baziran na lokaciji i ostale koje vam ne trebaju te odaberite i Česte lokacije i slobodno isključite ovu opciju.

 

Koristite li doista Spotlight pretragu?

Koristite li Appleovu ugrađenu Spotlight pretragu saržaja svog iPhonea slobodno zanemarite posljednji savjet. Spotlight omogućuje da u trenu na uređaju pronađete neki od sadržaja (aplikaciju, video, fotku i slično), a što znači da aplikacija konstantno pretražuje vaš uređaj u potrazi za novim sadržajima. Navedeno jasno sugerira da je ovo također jedan od znatnih potrošača baterije, a ne koristite li Spotlight ovu opciju slobodno isključite.

Postavke > Općenito > Spotlight pretraga te isključite sve ono što ne koristite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...