Direktorica Zračne luke Zadar vraća nagradu – ili čeka smjenu?!

Za ponedjeljak ću sazvati konferenciju za medije i reći sve što imam za reći, jer ovo postaje preteško trpjeti. Do tada ne želim davati nikakve izjave, kazala nam je direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić Bakrač na naše traženje izjave vezane uz isplaćeni joj bonus za uspješno poslovanje i sve što je nakon toga slijedilo, a vezano je i za medije kao i odnose s Ministarstvom pomorstva, prometa i veza, pa i njenu daljnju sudbinu.

Katica Pupić Bakrač dobila je, pisali smo, 130.000 kuna sukladno poslovnim rezultatima Zračne luke. Dakle dobro i profitabilno poslovanje Zračne luke nije upitno. Upitno je jedino isplatiti ih ili ne u ovom kriznom i socijalno osjetljivom vremenu. Pojavila se i priča o naputku iz Vlade, odnosno ministarstava da se premije ne isplaćuju. Međutim od upućenih u ovo, na području Zadra nitko takav naputak nije vidio.

Prema najnovijim napisima, stjerana na stup srama i pod prijetnjom otkaza, Katica Pupić Bakrač u razgovoru s ministrom Sinišom Hajdašom Dončićem – pristala je vratiti novac, a on je zauzvrat neće smijeniti. Direktorica nam to nije željela potvrditi niti komentirati ostavši pri izjavi da će sve kazati na konferenciji u ponedjeljak.

Dodajmo tome da je, opet neslužbeno, od desetaka javnih poduzeća koja spadaju pod resor Hajdaš Dončića samo Zračna luka Zadar isplatu obavila, a što je on ocijenio kao »nedisciplinu«. Sada se pojavila i tvrdnja o 195.000, a ne 130.000 kuna, makar nije razjašnjeno je li riječ o bruto ili neto iznosu, što znači da je još uvijek moguće da su obje brojke točne, jedna bruto, a druga »na ruke«.

Navodno je i više uključenih osoba iz Zadra razgovaralo s direktoricom oko povratka bonusa i smirivanja situacije. Prema zadnjim napisima na već iskazanu namjeru ministra Hajdaša Dončića da sazove Skupštinu i smijeni direktoricu došlo je do ovog dogovora prema kojem će kroz dvije rate izvršiti povrat novca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...