Favoriti ne pobjeđuju uvijek

Nakon Hajduka na redu je Dinamo. U 11. kolu Prve HNL momčad sa Stanova će na svom travnjaku ugostiti lidera prvenstva iz metropole. U svakom slučaju bit će to utakmica za nogometne sladokusce i ne sumnjamo da će tribine na Stanovima biti popunjene do posljednjeg mjesta. Jer, uvijek je tako kada na Stanove stižu »modri«.

Može li Zadar iznenaditi momčad s Maksimira znat ćemo oko 17 sati u subotu poslijepodne. Činjenica je da Zadar s pojačanjima koje je doveo u svoje redove više nije momčad s početka prvenstva a, također nije zanemariva činjenica da Dinamo u ovom trenutku pod vodstvom novog trenera Branka Ivankovića ne briljira. Bez obzira na to Dinamo je, kao uostalom i u svim utakmicama hrvatskog prvenstva, favorit. Ali, favoriti ne pobjeđuju uvijek. S tom konstatacijom se slaže i Josip Tadić, nekadašnji igrač Dinama, koji će danas u dresu Zadra pokušati zajedno sa suigračima iznenaditi »modre«.

– Ulogu favorita spremno prepuštamo Dinamu. Uostalom, oni su vodeća momčad Prve HNL – kazivao je jučer ujutro Josip Tadić, napadač momčadi sa Stanova.

– Naravno, papirnati favoriti ne pobjeđuju uvijek. Draž nogometa je upravo u tome da i momčadi koje su slabije kvalitete mogu pobijediti jačega. Uostalom, Dinamo nikada rado nije dolazio na Stanove, a nerijetko j ovdje znao ostaviti bodove. Ne odgovara im vruća atmosfera sa Stanova, a nadam se da će tako biti i ovog puta.

 

Činjenica je da Dinamu baš »ne cvjetaju ruže« u posljednje vrijeme, barem što se tiče Europe. Može li Zadar to iskoristiti.

– Smatram da mi ne smijemo previše razmišljati o tome. Dinamo je veliki klub i uvijek pronađe način izići iz trenutačne krize. Uostalom, problemi koje sada imaju vezani su uz europska natjecanja, u hrvatskom prvenstvu su i dalje vodeća momčad. Njihovi problemi su njihovi, i mi se nećemo previše zamarati time. Tko zna, možda možemo to iskoristiti, ali ne i razmišljati o tome kao o nekoj našoj prednosti.

 

S obzirom na to da u Dinamu niste dobili pravu priliku jeste li željni »osvete«? Zabili ste prvijenac u Kupu, možda je na redu i gol u prvenstvu.

– Napadač sam i naravno da želim zabiti u svakoj utakmici. Nije mi važno je li na drugoj strani Dinamo ili netko drugi. Postigao sam zgoditak Segesti u Kupu i po nekoj logici sada je red da tu barijeru probijem i u prvenstvu. Motiv je velik i naravno da bih bio prtesretan kada bih se u strijelce upisao protiv Dinama, međutim, o nekoj »osveti« nema ni govora. Ali da bi bio poseban gušt to je istina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...