Grad ne zna što će s novčićima za sreću

Ostakljene površine iznad arheoloških iskopina na novouređenom Trgu Petra Zoranića za jedne su opasnost, a za druge − sreća!

Dok Grad Zadar intenzivno traži rješenje problema skliske površine na kojoj je palo nekoliko prolaznika, turisti, naprotiv, novčiće za sreću uporno ubacuju u otvore ispod stakla. Što će biti sa već zavidnom količinom kovanica iz novih zadarskih izvora “(ne)sreće”, u Gradu Zadru još ne znaju, iako je ova pojava dočekana vrlo optimistično.

− To je svakako nova pojava. Nismo predvidjeli da bi se to moglo dogoditi, pa nismo ni razmišljali što bismo mogli učiniti s tim novcem. O tome ćemo još odlučiti, no nastojat ćemo ga iskoristiti na pravi način − kazala je Ivana Dadić, glasnogovornica Grada Zadra.

Opasne za prolaznike Iako vrlo atraktivne, staklene plohe pokazale su se vrlo opasnima za prolaznike. Nakon obilnije kiše tri su žene u kratkom razdoblju pale, zbog čega su morali hitno reagirati komunalni redari, koji su čak postavili upozoravajuće trake kojima su ogradili opasna stakla. Iako na staklenim plohama postoje neklizajuće točkice, one su se pokazale nedovoljnima za sprječavanje klizanja.

− Odlučeno je da će se staklene površine premazati zaštitnim premazom koji bi trebao riješiti problem klizanja. Budući da se to ne može učiniti dok je toplo, taj će se postupak provesti kada dođu hladnija vremena − kazala je glasnogovornica Grada, koji je natječaj za uređenje Trga Petra Zoranića raspisao još 2009. godine. Radovi su trajali dvije godine, a ukupna im je vrijednost 9,5 milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...