Gradski ogranak vodit će Sabina Glasovac, Budimir Genda ili Goran Lijić

Nakon što su to učinili kandidati za tijela Županijskog odbora Socijaldemokratske partije, jučer su službeno objavljena i imena svih koji kreću u utrku u unutarstranačkim izborima u Gradskom odboru te stranke.

Pozivajući se na članak 10. Pravila o izboru organa općinskih, gradskih i županijskih organizacija SDP-a, Izborna komisija Gradske organizacije SDP Zadar objavila je popis članova koji su iskazali namjeru za kandidiranje za članove organa Gradske organizacije SDP-a Zadar. Kao što se ranije i špekuliralo, za predsjednicu GO nije se kandidirala Ingrid Antičević-Marinović, koja je odradila dva mandata, već očekivano Sabina Glasovac, pomoćnica ministra obrazovanja Željka Jovanovića. No iako najizvjesnija nasljednica I. A. M., Glasovac će imati dva protukandidata Budimira Gendu i Gorana Lijića, predsjednika MO Bili brig. GO SDP-a bira dva potpredsjednika, a za tu poziciju zainteresirano je četvoro kandidata: Irena Dragić, Suzana Jakovac, Dragan Ranj te Darko Vrdoljak.

Inače, na raspisane izbore u GO SDP prijavljeno je ukupno 53 kandidata, a 19 njih predali su kandidature za predsjedništvo GO. Zanimljivo je spomenuti kako se iz utrke za bilo koju od funkcija povukla Omerka Šarić Frantin, te da su od starije postave u najjačoj zadarskoj oporbenoj stranci kandidature tek reda radi, za Gradski odbor, predali Željko Mikin i Ingrid Antičević-Marinović. Sve to na tragu je najava još iz posljednje kampanje o promjenama na Trgu pet bunara gdje se, kako je sada to već i vidljivo, prostor na lokalnoj političkoj sceni prepušta novim snagama i mlađem kadru. S novim vjetrovima u jedrima SDP-ovci bi trebali krenuti u parlamentarne izbore te tako “osvježeni”, a najvjerojatnije predvođeni Sabinom Glasovac na čelu GO i u sljedeće lokalne izbore.

Izbori će se na Trgu pet bunara provesti 13. listopada, kada će biti poznata sva imena, kako ova za GO tako i za ŽO SDP-a. A što se tiče županijskog SDP-a, aktualnoj predsjednici Renati Sabljar-Dračevac protukandidat je Jadran Perinić, predsjednik Državne uprave za spašavanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...