Hajduku prijeti izgon iz Europe

Novi šok ili opet i iznova samo još jedna “sitnica” koja će se premostiti… Vi prosudite sami, tek, iz kancelarija UEFA stigla je nova “čestitka” Hajduku, zamrznuta im je isplata premija za sudjelovanje na euro-sceni, prijeti se izbacivanjem s euro-pozornice za iduću sezonu. U ova doba inzistira se na financijskom fair-playu, a splitski “bijeli” poslovično već kaskaju na tom planu.

Kasne s isplatama, dugovanja se gomilaju. I sad Hajduku brzih dana fali cca milijun eura ili mora u toj vrijednosti potpisivati pojedinačne nagodbe sa svojim profesionalcima, igračima, trenerima i Radnom zajednicom, ali i klubovima kojima je dužan (naglasak je na Šibeniku i glasovitoj trakavici “slučaja Rukavina”).

UEFA je, dakle, Hajduku zamrznula nagradu za nastupe u visini od 270.000 eura, od toga treba odbiti kaznu u iznosu od 47.000 eura (zbog slavnih baklji, pirotehnike i transparenata tipa “Hate UEFA” i tome slično).

Da Hajduk primi tih 223.000 eura što ih je zaslužio (premija minus globa) taman bi servisirao većinu dugovanja. E, ali… Ne može tako. Prvo isplaćuj svoje obveze pa ćeš dalje dobivati zasluženo, zarađeno!

Lani je u to ime u studenome dobio kredit da većinu dugova pokrpi i posuši. Hajduk je lani dugovoa više od 20 milijuna kuna, sada samo četiri do sedam… Taksativno:

1. plaće prvotimcima za dva mjeseca; navodno su stigli do kolovoza i to je taj ritam da ne zagaze u treći mjesec zakašnjenja, jer bi onda profesionalci, po slovu zakona lako dobili slobodne papire, ruke i noge da odu kud koji mili moji, bez odštete.

2. jadnoj Radnoj zajednici duguje se još tamo od svibnja.

3. “slučaj Šibenik” nije riješen, pače je aktualiziran, očekuje se sporazum i dogovor oko dinamike isplate, a Hajduka kači 4,7 milijuna kuna ukupnog duga, možda i malo više zbog naraslih kamatica.

– Imamo rok do 15. listopada i vjerujem da ćemo sve to brzo pogasiti. Nešto platiti, nešto se nagoditi. Sve je to isto kao lani, slično, ali ipak se radi o manjim iznosima – priznao je sve predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić.

Lani je Hajduk sve zajedno riješio tek na proljeće i zbog ukupnog kašnjenja zaradio dodatnih 40.000 eura kazne od UEFA! Sad se Brbić nada da će sve (papirološki) sanirati već do 15. listopada i odmah izbjeći daljnje sankcije.

Brbić je već iskusan…

Ako ništa drugo, sad je Brbić već postao – iskusan. Ovo mu je druga sezona na zapovjednom mostu i za kormilom “Titanica”. A orkestar svira… A Mario Pašalić nije htio u čamac za spašavanje, makar ga odveo na Siciliju, u Cataniju, podno vulkana Etne. Eto ti na, sad, Paša… No, optimizma ne manjka. Opet će se nekako sve riješiti!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...