Jedanaest milijuna kuna prikupljeno od prireza

Dugo iščekivana, 2. sjednica Gradskog vijeća, održat će se u petak 6. rujna, a ako je suditi po dnevnom redu na kojem je čak 17. točaka, od kojih samo 2. ima podtočke od “a” do “m”, za očekivati je kako će trajati satima. Osim izvješća o poslovanju svih gradskih poduzeća, podnijet će se i polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Zadra za 2013. godinu. A kako se može vidjeti iz objavljenih materijala planirani prihodi i primici za 2013. godinu iznose 363,6 milijuna kuna, a u prvih šest mjeseci ostvareno je 145,8 milijuna kuna ili 40,10 posto ukupnog Proračuna.

Prihodi poslovanja planirani su u iznosu od 356 milijuna kuna, a ostvareno je svega 39,91 posto, odnosno 142 milijuna kuna. Zanimljivo je spomenuti kako prirez i porezi čine najznačajniji dio prihoda poslovanja. U prvih šest mjeseci tako je uprihodovano 67 milijuna kuna od ukupno planiranih 146,6 milijuna kuna, a 11 milijuna prikupljeno je od prireza.

U planu Proračuna usvojenom sredinom prosinca prošle godine stavka od 20 milijuna kuna upisana je kao očekivani iznos od poreza na imovinu, no svega oko 35 posto, odnosno sedam milijuna kuna. Porezi na robu i usluge planirani su u iznosu od 7,4 milijuna, a realizirano je svega 1,2 milijuna kuna i to, kako je u izvješću navedeno, velikim dijelom putem pokrenutih ovrha na Općinskom sudu u Zadru.

Prihodi od koncesija, spomeničke rente, najma za poslovne prostore i slično planirani su u iznosu od 18 milijuna kuna, a naplaćeno je oko 46 posto od tog iznosa. Od naknade za koncesije u prvoj polovini godine naplaćeno je 3,1 milijuna kuna od čega 2,7 otpada na koncesije izdane na pomorskom dobru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...