Jesenske navike koje debljaju

Kad prođe ljeto i dani postanu kraći, vlažniji i tmurniji, otvara nam se apetit za hranom koju smo tijekom ljeta izbjegavali poput pita, graha, sarmica i torti. Nema razloga da se odričete takve hrane, no pripazite na veličinu porcija, a kolači neka budu ipak nešto lakši i s manje šećera nego inače.

Hrana je gorivo za organizam, i kako dani postaju hladniji, apetit raste, i to je potpuno normalno, a na nama je da prehranu prilagodimo povećanoj potražnji i da se počnemo bolje oblačiti. Da, u slučaju da nam je hladno, naše će tijelo željeti više hrane, stoga, dobro se utoplite, obucite deblje čarape i glad ćete zadovoljiti samo čašom vode, a ne tanjurom hrane.

Uz sve ovo, loše nam vrijeme ne dozvoljava da budemo toliko na otvorenom, pa se posljedično manje krećemo i manje izgaramo kalorije. Recept je jednostavan, preselite se u zatvorene prostore, pustite si DVD s vježbama, sjednite na bicikl ili orbitrek i navalite. Možete se, naravno, i upisati na neki fitness ili vježbati neki sport, glavno da niste lijeni.

I da, naravno, da ne zaboravimo – šira jesenska odjeća skriva nedostatke i veći broj kilograma, pa se nemojte zanositi da je sve s vašom linijom u redu – provjerite na vagi što se stvarno događa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...