Kako trebate započeti dan

Kako treba izgledati vaše jutro da vi vam dan bio savršen? Ključni faktori uspješnog dana su hrana, koncentracija i pozitivno razmišljanje, tako da se za sljedeći dan trebate pripremiti već navečer.

Prvo i osnovno, namjestite alarm na vrijeme koje će vam omogućiti da se mirno i bez stresa pripremite za radni dan i sve obaveze koje vas čekaju. Uz to, donesite čvrstu odluku da ćete se dići na prvi alarm i nećete to odlagati, jer isprekidani san pred jutro čini vas još umornijim nego što ste bili navečer.

Boje oko vas trebaju biti žive, a ne sumorne, tako da otvorite zavjese kako bi vam jutarnje sunce obasjalo sobu i dalo vam dodatnu energiju.

Tijelo je dehidrirano nakon spavanja i prva stvar koju trebate napraviti je popiti čašu vode. Voda ne smije biti hladna da ne predstavlja šok za tijelo, mlaka ili čak topla bit će savršen okidač za pokretanje vašeg tijela. Možete dodati malo meda i limuna i čudotvorni jutarnji napitak je pred vama.

Odvojite makar nekoliko minuta svakog jutra za neko vježbanje, ma kako kratko i opušteno bilo, jer će vam se tijelo na taj način brže razbuditi i moći ćete osjetiti kako vam se energija diže. Što duže uspijete vježbati, bit ćete svježiji tijekom dana i lakše ćete zaspati navečer, jer je dokazano da je jutarnje vježbanje ključ zdravog sna.

Nikako ne preskačite doručak, najbolje od žitarica i jogurta koji će vas zasititi vlaknima i na taj ćete način izbjeći grickanje svega i svačega do ručka, a imat ćete i zdravu probavu.

Ako ste mislili da smo zaboravili jutarnju kavu, varate se. Ona je na redu nakon svega, i to po mogućnosti na suncu kako bi vaš biološki sat dao znak tijelu da je spremno za dnevne napore.

Stoga, ugasite ekrane oko sebe sat vremena prije nego što krenete na počinak i odigrajte partiju pasijansa, razgovarajte s partnerom ili cimerom, čitajte knjigu…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...