Cestitka_Uskrs

Koliko pravih ljubavi imamo u životu?

Koliko ste puta u životu stvarno izgubili glavu za nekim? To je pitanje vodilo Siemens pri pokretanju istraživanja koje je obuhvatilo više od dvije tisuće ljudi, a rezultati su pokazali da je pravih ljubavi u prosjeku dvije.

Mnogi ispitanici smatraju da su pri odabiru trenutnog partnera napravili kompromis po tom pitanju, dok je sedmina iskreno odgovorila da njihov trenutni partner sigurno nije ljubav njihovog života.

No, istovremeno ljudima činjenica da su trenutno u vezi nije smetala u daljnjoj potrazi za pravom ljubavlju, tako da ih je sedamnaest posto onih koji su pronašli pravu ljubav to napravili za vrijeme veze s nekim koga su smatrali kompromisnim rješenjem.

Istraživanje je pokazalo da je, kao što svi znamo, pravu osobu i pravu ljubav prilično teško pronaći. Zanimljivo je da se unatoč mitu da se žene češće zaljubljuju preko ušiju pokazalo da su i muškarci i žene u prosjeku imali dvije prave ljubavi u životu.

Ipak, činjenica da je velik broj ispitanika priznao da je su trenutno u vezi ili braku s osobom koju ne smatraju pravom ljubavlju je zapravo prilično alarmantna, jer pokazuje sav očaj modernog svijeta u kojem je veza često posljedica društvenog pritiska, a ne ljubavi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...