Marex-gel i Marex elektrostroj idu dalje

Zadarske tvrtke Marex-gel i Marex elektrostroj prezentirale su jučer svoja dva programa financirana iz IPA programa Europske unije za hrvatsku regionalnu konkurentnost. Projekti su to u sklopu potpore i jačanja konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva vrijedni ukupno osam milijuna eura.

Sadržaj projekta predstavila je Sanja Peričić, direktorica zadarske Razvojne agencije koja je, također sudjelovala u pripremi projekata.

Projekt »IQ FOOD« tvrtke Marex-gel obrazložila je voditeljica projekta i jedna od suvlasnika ove tvrtke Sandra Lordanić-Lukavac istaknuvši kako je vrijednost investicije 141.996,10 eura, od čega su nepovratna sredstva Fonda EU 84 posto, odnosno nešto više od 120 tisuća eura, dok je ostatak osigurala tvrtka iz vlastitih izvora. U realizaciju projekta uključeni su zaposlenici tvrtke Duje Prlj, Danijel Lordanić i Ljubica Kabić.

Do sada je isplaćeno 70 posto nepovratnih sredstava EU, dok će ostatak biti isplaćen završnim izvješćem o realizaciji ovoga projekta.

– Kao maloj tvrtki koja se bavi proizvodnjom dubokosmrznutih namirnica i njihovim plasiranjem na tržište, izuzetna nam je čast biti dio ovog projekta koji će nam pomoći u našoj dugoročnoj strategiji. Novi investicijski ciklus i novi tehnološki procesi preduvjeti su za širenje asortimana, a ovim projektom riješit ćemo uska grla koja smo imali u dosadašnjem radu, istaknula je Sandra Lordanić-Lukavac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...