Milin: “Ovo je Zadar kakav želim gledati!”

Devet minuta trebalo je Hajduku za vodstvo (Giorgi Iluridze) protiv Zadra u 10. kolu Prve HNL. Vodstvo koje splitska momčad nije ispustila do kraja utakmice. U zadarskim redovima žale za ovakvim raspletom jer Hajduk nije izgledao ni blizu tako moćno kao tjedan dana ranije kada je na Poljudu gostovao Dinamo. Dakako, ni Zadar nije bio u blistavom izdanju jer da jest valjda bi izbjegao poraz. No, Ferdo Milin na kraju je bio – zadovoljan. Štoviše, zvučao je zadovoljniji nego u Puli u prošlom kolu kad mu je momčad osvojila sva tri boda.

– Iako smo izgubili, ja sam zadovoljan. Stvorili smo probleme Hajduku i imali tri-četiri dobre situacije koje nismo realizirali. Ovo je Zadar kakav želim gledati u budućnosti. Žao mi je što nismo pobijedili. Pobjeda bi nam donijela mir jer imamo tri jako teške utakmice – Dinamo kod kuće i onda u gostima Osijek i Rijeku.

Ne treba posebno pojašnjavati da Milin nije izveo isti sastav u odnosu na prethodnu utakmicu u kojoj je Zadar – pobijedio. Od kada je Milin na klupi Zadar nijednom nije u istom sastavu počeo dvije uzastopne utakmice. Ovaj put, osim taktičkih zamisli koje idu u trenerovu ingerenciju, imao je Milin i objektivnih poteškoća. Ivan Šimurina, starter protiv Istre 1961, imao je tri žuta kartona, a izostao je i najavljeni Luka Begonja. Izazvalo je to dosta rotacija u najavljenih prvih 11, pa je jedini napadač u početnom sastavu bio Tadić. Prvi put na terenu su u isto vrijeme bili Vasilj i Heister, a debi je upisao i Mirko Hrgović koji je, suprotno najavama, istrčao u prvih 11. Sve se dodatno zakompliciralo kada je Vasilj već nakon petnaest minuta morao iz igre nakon što se ugrizao za jezik. Milin je kasnije otkrio novinarima da je želio utakmicu završiti s tri napadača, što se i dogodilo ulaskom Ivančića (umjesto Vasilja) i Terkeša.

– Dosta nas je poremetila činjenica da nam se Begonja razbolio na dan utakmice. Riječ je o vrlo bitnom igraču za našu momčad. Na to se nadovezala ozljeda Vasilja što je značajno poremetilo taktičke zamisli s kojima smo mislili iznenaditi Hajduk.

Bez obzira na to, Zadar je u drugom poluvremenu sasvim pritisnuo Hajduk koji je prijetio jedino iz kontri. Zadar je tako propustio nekoliko čistih šansi.

– Treba biti iskren i priznati da smo u Puli dali gol ni iz čega, a protiv Hajduka nismo iz puno izglednijih šansi. S druge strane, uz ovakvu igru možemo pobijediti svakog, pa i Dinamo u sljedećem kolu. Uvjet je da imamo pun stadion koji će navijati za nas i koji će nas nositi kao što Torcida nosi Hajduk, čak i kad ne igra dobro.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...