Mještanin Sikova poginuo u prevrtanju traktora u Galovcu

U teškoj prometnoj nesreći, koja se jučer poslijepodne dogodila, u Galovcu poginuo je 75-godišnji Jure Smokrović, traktorist iz Sikova.

Nesreća se dogodila u 15.30 sati na cesti nedaleko Osnovne škole u Galovcu. Nesretni čovjek je, kako smo doznali, prednjim desnim kotačem zapeo za rubnik uslijed čega je došlo do puknuća spone te izlijetanja s ceste i višestrukog prevrtanja. U prevrtanju najprije se otkačila prikolica, koja je bila spojena na traktor, a onda i do pada vozača pod traktor, što je za posljedicu imalo teške ozljede i trenutačnu smrt.

Među mještanima se jučer tijekom policijskog očevida moglo čuti nezadovoljstvo budući da je riječ o novoj cesti koja je građena tijekom prošle zime i koja je, navodno, koštala oko 2,7 milijuna kuna, a što je plaćeno iz kase Hrvatskih cesta. Po onome što se moglo čuti ta županijska cesta nema sve potrebne dozvole te je uža nego što bi trebala biti. Je li to zaista tako jučer poslijepodne nismo uspjeli doznati zbog radnog vremena nadležnih institucija.

Na području pod nadležnošću PU zadarske, kao što je to istaknuo načelnik Neven Paškalin na svečanosti Dana policije u utorak, od početka ove godine bilježi se čak 300 posto manje stradalih u prometu nego prethodne godine. Po policijskim evidencijama, od početka godine ovo je sedma smrtno stradala osoba. Tri su osobe poginule u automobilima, dvije na motociklu, a pod kotačima automobila stradao je i jedan pješak. Za usporedbu se može spomenuti da je prošle godine u prvih devet mjeseci poginulo 16 osoba, a godina je završena s crnom brojkom od dvadeset i jedne žrtve na cestama Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...