Mountainbike maraton i ove godine na Velebitu

Drugo izdanje velebitskog mountainbike maratona održava se u subotu, i to na području južnog Velebita, na prostoru općina Starigrad i Jasenice. Oko 120 natjecatelja krenut će u 10 sati iz Starigrada prema Modriču gdje je organiziran službeni start utrke.

Predviđene su tri težinske kategorije: ULTRA sa stazom od 80 kilometara i usponom od 2500 metara, CHALLENGER sa stazom dugačkom 45 kilometara i 1350 metara uspona, te REKREATIVNA staza duga 22 kilometra i s 400 metar uspona, a natjecatelji će voziti preko Libinja, Bukve, Kraljičinih vrata, Tulovih greda i Malog Alana sve do Pariževačke glavice nad kanjonom rijeke Zrmanje gdje je cilj utrke za sve kategorije.

Trasa ovogodišnjeg Velebitskog MTB maratona najvećim dijelom prolazi biciklističkim stazama uređenim kroz zajednički projekt turističkih zajednica Starigrada i Jasenica uz potporu Programa ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Kraljevine Nizozemske te Hrvatske turističke zajednice.

Utrku organizira Klub pustolovnih sportova Multisport u suradnji sa Turističkom zajednicom općine Starigrad, Nacionalnim parkom Paklenica i Parkom prirode Velebit.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...