Na biogradskoj sjednici rasprava o dolasku Harley-Davidsona

Biogradska oporba je protiv povratka četverodnevnog spektakla, svjetske manifestacije Dana Harley-Davidsona i europskog okupljanja članova Harley-Davidson kluba koji su prije dvije godine samo u Biogradu na Moru okupili oko 25 tisuća ljudi iz raznih krajeva svijeta. Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji u ovom dijelu Europe koja bi se trebala održati u proljeće iduće godine.

– Da se razumijemo, nisam protiv Harley-Davidsona, međutim, mišljenja sam da u ovo doba recesije i slabijeg punjenja gradskog proračuna nije vrijeme ni mjesto za trošenje novca poreznih obveznika, kazala je Slavica Jeličić, potpredsjednica Vijeća iz redova oporbenog SDP-a.

Bilo je to prvo vijećničko pitanje na aktualnom satu postavljeno na četvrtoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak navečer. Od 15 vijećnika je nedostajao Andrej Marinović (HDSSD), predsjedala je predsjednica dr. Melanija Ražov Radas (HDZ).

– Cijena od oko 300 tisuća eura je zaista impozantna, usprkos tome što bi u sufinanciranju ugostitelja, hotelijera i iznajmljivača štandova to bio manji iznos. Je li nam, zaista potrebna ovakva skupa manifestacija, pričekajmo bolja vremena. Zaista imamo gdje pametnije uložiti gradski novac, predložila je Jeličić.

Pitanje je bilo upućeno dogradonačelniku Marijanu Stopferu, a on je već tradicionalno bio odsutan, još nije ni dao dogradonačelničku prisegu.

– Ako tako želi oporba onda HDZ jednostavno može odustati od Harley-Davidsona, još bolje. Jest da se neće baš veseliti oni koji žive od turizma i za turizam, ali što je tu je, istaknuo je Knez.

Ovo događanje, osim vrhunske turističke promidžbe, u predsezoni donosi “lijepi” novac ugostiteljima, hotelijerima i iznajmljivačima turističkih kapaciteta, ali i košta.

– Ova svjetska atrakcija bi grad zapravo trebala koštati oko 700 tisuća kuna. Sa štandova na trima lokacijama s hranom i pićem te od poreza na alkohol ćemo ubrati milijun kuna, ugostitelji i hotelijeri bi trebali sufinancirati s pola milijuna kuna i to je već 1,5 milijuna kuna, branio je Knez manifestaciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...