Nećete vjerovati što je glavni uzrok razvoda

Moderni parovi kao razlog razvoda navode nerazumno ponašanje, a ne nevjeru.

Nekada je nevjera bila glavni uzrok razvoda, ali danas stvari drugačije stoje. Kako pokazuje istraživanje iza kojeg stoji Co-operative Legal Services, glavni uzrok razvoda danas je nerazumno ponašanje partnera.

Istraživači su pregledali više od pet milijuna slučajeva razvoda u proteklih tridesetak godina. Otkrili su da se u prošlosti kao glavni razlog razvoda navodila nevjera, a danas je to slučaj u svega 15-ak posto razvoda.

Moderni parovi kao razlog razvoda navode nerazumno ponašanje, točnije čak 47 posto parova. To je u sedamdesetima bio uzrok razvoda u manje od 30 posto slučajeva. Prema pisanju Guardiana, nerazumno ponašanje, među ostalim, podrazumijeva nametanje osjećaja krivice, nedruštvenost, pretjerana rastrošnost, nejasne spolne uloge.

Ovo nije prvo istraživanje koje ukazuje na to da nevjera nije glavni krivac za raspad sve većeg broja brakova. Istraživanje koje je prethodilo ovome pokazalo je da se ljudi rastaju zbog odgoja djece, financija i različitih stavova, a ne zbog preljuba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...