Obilježavanje Svjetskog dana turizma

Turistička zajednica grada Zadra se i ove godine uključuje u obilježavanje Svjetskog dana turizma 27. rujna 2013. Kako se ovogodišnji Svjetski dan turizma (WTD) obilježava temom „Turizam i vode: štitimo zajedničku budućnost!“, čime se želi naglasiti odgovornost turističkih dionika, ali i potreba preuzimanja obveze zaštite globalnih vodnih resursa u godini koju su Ujedinjeni narodi proglasili Međunarodnom godinom vode, Jedriličarski klub USKOK uključuje se u program organizacijom promocije jedrenja i malom regatom polaznika škole jedrenja duž zadarske Nove rive (Obale kralja Petra Krešimira IV.) s početkom u 10:00 sati.

Čisto more je od životne važnosti ne samo lokalnome stanovništvu već i za potrebe turizma, a uz pojačano zanimanje turista i razvoj turizma posebnih oblika koji uključuju turističke proizvode i aktivnosti vezane uz obale mora kao posebno osjetljiva područja, od izuzetnog je značaja utjecati na svijest o potrebi zaštite i očuvanja okoliša. Jedrenje je jedna od aktivnosti kojom se razvija i potiče ljubav prema moru i njegovom očuvanju i to od najranije životne dobi, a Zadar i zadarsko otočje su idealni za njegovu promociju.

Svjetski dan turizma obilježit će se u Zadru i nastupom dalmatinskih klapa na Narodnom trgu, Kalelargi, Forumu i Trgu sv. Stošije od 11:00 do 13:00 sati, a kako je Lijepa naša poznata kao jedna od najvećih europskih, ali i svjetskih oaza pitke vode, u navedenom će se vremenu građanima Zadra i njihovim gostima na Narodnom trgu nuditi bočice vode.

Ljubaznošću zadarskih muzeja koji se također uključuju u proslavu Svjetskog dana turizma, građani i gosti Zadra moći će cijeli dan bez naplate ulaznica posjetiti i razgledati vrijedne muzejske zbirke našeg grada i to:

NARODNI MUZEJ ZADAR – Etnološki odjel u Gradskoj straži (Narodni trg), Kneževa palača, Prirodoslovni odjel NMZ i Muzej grada Zadra.

ARHEOLOŠKI MUZEJ ZADAR na Forumu

MUZEJ ANTIČKOG STAKLA U ZADRU – Poljana Zemaljskog odbora 1

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...