Odbačena kaznena prijava protiv Jadrijev

Nakon višemjesečne istrage Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću odbacilo je kaznenu prijavu protiv Danijele Jadrijev, bivše ravnateljice Centra za socijalnu skrb u Zadru. Nju i Milu Ćuka, voditelja Podružnice Gračac, inspektori Ministarstva socijalne politike i mladih osumnjičili su da su mogli, a nisu, spriječiti monstruoznu majku iz jednog ličkog mjesta koja je podvodila svoje dvije kćeri te tako djecu poštedjeti strahota koje su proživljavale čak četiri godine.

– Nakon provedenih dokaznih radnji i dodatnih izvida ovo državno odvjetništvo je kaznenu prijavu u odnosu na ravnateljicu Centra za socijalnu skrb odbacilo, dok je u odnosu na voditelja podružnice u Gračacu kod Općinskog suda u Gospiću podignuta optužnica zbog kaznenog djela neprovođenja odluka za zaštitu dobrobiti djeteta iz članka 173. Kaznenog zakona – izvijestila je Vera Magdić-Bižanović, gospićka općinska državna odvjetnica.

Osim kćeri koje je podvodila, 44-godišnjakinja ima i dvoje djece mlađe životne dobi koji su nakon njezina uhićenja dati na povjerenje u skrb u udomiteljsku obitelj. Što se, pak, tiče kćeri koje je podvodila, na žalost one su zbog punoljetnosti prepuštene same sebi te prisiljene živjeti u maloj sredini, stigmatizirane jezovitom pričom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...