Ostojić: “Onaj tko primjenjuje nasilje ne može se vaditi da je branitelj!”

– Institucije će postavljati svoje ploče, a policijski posao je da to osigura, kazao je Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić gostujući na RTL Televiziji za koju je komentirao današnje prosvjede zbog postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru te njihovo nasilno uklanjanje od strane prosvjednika.

– Ustavni zakon se mora provoditi. Naša obaveza je i institucije policije će to osigurati. Svi oni koji su glasali za taj zakon, koji su mijenjali statut grada Vukovara, tvrdili tada da su u potpunosti posvećeni tome da se osigura dvojezičnost u Vukovaru, danas očito napuštaju to. Svatko ima pravo na prosvjed i to mu mora osigurati ova država, ali ne način da to radi nasiljem- kazao je ministar.

Na pitanje hoće li sve zgrade čuvati interventni policajci i tko će to platiti ministar je odgovorio da provođenje zakona i demokracija neki put znaju koštati.

– Nikakva namjera nije bila da se troše resursi i policija na ovo, ali očito oni koji su spremni na nasilje moraju dobiti odgovor. Posebno garantiram da će hrvatski policajci biti osigurani, odnosno da ne mogu nastradati zbog toga što provode zakon – rekao je ministar za RTL. Dodao je i da su dvije policajke i dva policajca ozlijeđena i to iako nisu upotrijebili sredstva prisile.

– Nisu se pokušavali ni braniti već samo osigurati mirno postavljanje ploča- kazao je.

Ministar Ranko Ostojić komentirao je i izjavu ministra branitelja Predraga Matića koji je rekao da je žalostan što je hrvatski branitelj digao ruku na hrvatskog policajca.

– Ja uopće neću to tako govoriti. Onaj tko primjenjuje nasilje ne može se vaditi da je hrvatski branitelj- kazao je Ranko Ostojić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...