Ovo ni u ludilu nemojte činiti nakon prekida

Kada je riječ o razvodu braka ili prekidu veze, mnogi potpuno nesvjesno čine neke od najvećih grešaka koje loše osjećaje i patnju izazvanu razdvajanjem doslovce pretvaraju u agoniju.

Činjenica je da je rastanak od nekoga za koga gajite osjećaje stvarno težak – teško je ne misliti na sve zajedničke godine te na ono što ste uložili u vezu. Nažalost, bol ne prolazi odmah onog trenutka kada potpišete razvod braka, stoga mnogi čine velike greške koje dodatno pogoršavaju situaciju, piše Huffington Post.

 

Osam najčešćih grešaka koje činimo nakon prekida:

Odlazite u krevet s prvom novom osobom. Seks s nekim novim, i to čim vam se pruži prilika, može se na prvu učiniti kao dobrom idejom, no činjenica je da seks za jednu noć neće izliječiti slomljeno srce.

Pravite se da ste super iako ste potpuno slomljeni. Skrivanje osjećaja samo će prolongirati bol i učiniti da se osjećate još gore.

Neprestano slušate cijelu listu tugaljivih ‘pjesama za prekid veze’.

Odmah ulazite u novu vezu. Nakon razvoda potrebno vam je prostora i vremena kako biste organizirali život bez bivšeg supružnika te da sami sebe ponovno upoznate. No to ne možete učiniti ako se odmah previše okupirate nekom novom osobom.

Špijunirate bivšu ljubav preko društvenih mreža. Gledanje fotki bivšeg supružnika s kakvom novom ženom ili nje s novim muškarcem doslovce će vas uništiti.

Pričate i nalazite se s bivšim supružnikom. Ako za to doista nema razloga, nemojte to činiti. ‘Čist prekid’ je najbolja opcija.

Bacate sve što vam je ikad poklonio bivši supružnik. Nema smisla izraziti bijes na kakvoj narukvici, igli za kravatu, dizajnerskoj torbici ili sunčanim naočalama.

Uništavate njegove/njezine stvari koje su ostale u stanu. To je jednostavno glupo i bezrazložno, a moguće i kažnjivo. Jednostavno ih stavite u kutiju i recite mu/joj da, ako ih želi, dođe po njih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...