Padela osuđen zbog prijetnji bivšem načelniku krim policije

Zbog prijetnji bivšem načelniku zadarske kriminalističke policije Antunu Novoseloviću, u petak je na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen zadarski poduzetnik Mladen Modrić Padela (55). Sutkinja Iva Lovrin u prihvatila je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i osudila Modrića na traženu uvjetnu kaznu od deset mjeseci zatvora s tri godine kušnje.

Incident između Novoselovića i Modrića dogodio se u listopadu 2010. godine u zadarskoj konobi „K Marjanu“, gdje je Modrić, prema optužnom prijedlogu, tadašnjem načelniku krimpolicije zaprijetio rekavši mu: “Što je, smeće pandursko, što dolaziš ovamo, slomit ću te, polomit ću te, tijesan će ti biti grad, iselit ću i tebe i tvoju obitelj iz grada.” Modrić je nedugo nakon incidenta uhićen, a nakon što su ispitani svi svjedoci incidenta, pušten je iz sedmodnevnog pritvora.

Modrić se uz pomoć odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića tijekom suđenja branio da Novoseloviću nikada nije prijetio jer „to nije njegov običaj“, no sud mu očito nije poklonio povjerenje. Modrić je te večeri u konobi “K Marjanu” bio na večeri s dvanaest članova Karate kluba “Zadar”, a Novoselović u društvu s četvoricom ljudi. Do “kontakta” je došlo, prema Modrićevim riječima, u trenutku kada je Novoselović došao na šank platiti račun. Novoselović je pak tvrdio da je Modrić prvi prišao njihovom stolu te mu prijeteći prstom kazao kako će ga polomiti, slomiti i njegovu obitelj iseliti iz grada.

Ne znam koji su njegovi motivi, ali prepao sam se jer je bila u pitanju moja obitelj. Mislio sam da će mi polomiti dijete i upasti u stan. Nikad ne znate što se može dogoditi, a očekivao sam neposredan napad jer znam o kome se radi. O tome ne smijem govoriti, jer me veže službena tajna, no operativna saznanja imam još od 1987. godine, rekao je tada sutkinji bivši načelnik zadarske kriminalističke policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...