Poligloti su budućnost Europe

Turska, Portugal, Švedska, Nizozemska… To su samo neke od zemalja predstavljenih jučer u sklopu Europskog dana jezika koji je s ciljem poticanja jezične različitosti, višejezičnosti i cjeloživotnog učenja jezika u školi i izvan nje obilježila Privatna osnovna škola Nova. U sklopu projektne nastave svaki razred je unaprijed dobio zadatak istražiti jezik, kulturu, povijest, običaje ili zanimljivosti pojedine europske zemlje i na zadanu temu napraviti prezentaciju onoga što su istražili.

Osmašima je tako za proučavanje pripala Irska koju su obradili kroz njihove karakteristične plesova koje su prezentirali putem videa. Niti ove godine nije, također izostala govorna demonstracija jezika onih najpopularnijih riječi, a svakako zanimljiva prezentacija bila je ona drugaša koji su u sklopu predstavljanja Nizozemske održali i degustaciju nizozemskog sira – goude.

Sve to posebno je razveselilo prisutne, posebice nakon dugih priprema kako bi Europski dan jezika što bolje prošao.

Zadnji u prezentaciji bili su oni najmlađi, prvaši koji su na kraju zapjevali pjesmu Michel Tela »Ai Se Eu Te Pego«, pjevača portugalske nacionalnosti, što je ponukalo i druge učenike da se dignu na noge te zapjevaju. Uslijedio je potom zajednički ručak, a sve prezentacije, dakako budnim okom, popratila je novinarska sekcija škole.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...