Povratak izgubljene veze za Iž?

Postoji mogućnost da se večernja linija kojim su se iški učenici i studenti preko Dugog otoka iz Zadra vraćali kući ponovo uvede – rezultat je to današnjeg sastanka u zadarskoj Gospodarskoj komori.

Tamo su se našli predstavnici otočana, grada Zadra, udruge Otočni sabor te Ivan Franičević, ravnatelj Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Mi smo išli s argumentima da tu nije riječ samo o đacima nego i o ostaloj djeci i otočanima koji su išli u grad i navečer se htjeli vratiti na Iž. Popunjnost Ižana ne pojedinim putovanjima bila je čak veća nego prema Salima i Zaglavu.

Kazao je Sanjin Stanković iz Malog Iža koji smatra kako je ova večernja veza iznimno važna za otočane.

Ravnatelj Agencije za obalni linijski pomorski promet Ivan Franičević nakon sastanka nije obećao povratak ukinute linije ali dao je naslutiti kako takva mogućnost postoji.

Dogovoreno je da će se pokušati iznaći rješenje uštedama na nekim trajektnim linijama, u dogovoru sa svim otočnim mjesnim odborima nekim trajektnim linijama, nadam se da ćemo tu iznaći rješenje i da će se ta linija ( večernja za Iž op.a. ) uvesti u održavanje.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...