Povratak u školske klupe

Nakon uživanja u ljetnoj slobodi prvi dan škole za većinu učenika vjerojatno je došao prerano. Dok neki žale zbog povratka u školske klupe, drugi su jedva dočekali ponovno čuti školsko zvono i vidjeti stare prijatelje.

Među onima koji su, vjerujemo, jedva dočekali početak školske godine su i oni koji će prvi put sjesti u školske klupe.

U prvi razred osnovne škole na području Zadarske županije upisano je 1690-ero djece. Prema podacima Ureda državne uprave Zadarske županije 82-oje prvašića je manje nego prošle godine. Najveći broj učenika upisan je u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje i to 155 učenika, a najmanji broj upisale su Osnovna škola Petar Lorini u Salima i Osnovna škola Novigrad u Novigradu, po 6 učenika.

A Osnovna škola Stjepana Radića u Bibinjama te Srednja škola Biograd od danas prvi put rade u jednoj smjeni, zahvaljujući nadogradnji školskih zgrada. Zadarska županija i općina Bibinje uložili su više od 2 milijuna kuna u nadogradnju tri učionice za potrebe 370 bibinjskih osnovaca, a milijun i 700 tisuća kuna iz županijskog i biogradskog proračuna uloženo je u obnovu biogradske srednje škole koju pohađa 323-oje učenika.

U povodu početka nove školske godine zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta posjetit će Osnovnu školu Smiljevac, a župan Stipe Zrilić Osnovnu školu u Bibinjama te Srednju školu u Biogradu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...