Predsjednik suda Rogić dao rok za završetak spora dugog 39 godina

Nakon što je lani hrvatska javnost doznala kako se na zadarskom sudu vodi spor dug 38 godina, u 39. godišnjici tog sudskog spisa predsjednik suda Željko Rogić, obavijestio ih je kako se u roku od 10 mjeseci taj obiteljski spor, nazvan slučaj Batur, mora okončati u roku od 10 mjeseci.

Točno je da sam to tražio od nadležnog suca i obavijestio stranke u postupku, potvrdio nam je predsjednik suda vijest koju smo dobili od Mira Batura, sina i opunomoćenika sad već 83-godišnjeg Petra Batura. On je u imovinskom sporu s pulubratom gotovo četiri desetljeća. Naravno, da se to obiteljsko sudovanje prenosi na nasljednike, pa bi Miro Batur želio što prije to breme napokon skinuti s leđa.

– Osamnaest sudaca vodilo je ovaj slučaj. Osjećam se kao Jozef K. iz Kafkinog ‘Procesa’. Mnogi ljudi koji su radili na ovom slučaju više nisu živi’, izjavio je lani za SETimes Miro Batur. Nakon što je osobno razgovarao s predsjednikom suda i osvjedočio se u njegovu agilnost, Batur je danas optimističniji da će na kućnu adresu njegova oca stići “kuverta” s presudom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...