Pupić Bakrač: “Poštena sam i moralna!”

Danas je na vidjelo trebala izaći “prava istina” o spornom bonusu od 195 tisuća kuna koje si je direkoria Zračne luke Zadar Katica Pupić Bakrač isplatila prošoga tjedna. Na temu “prave istine” danas je odžana i konferencija za medije, premda su novinari mogli tek poslušati što direktorica Pupić Bakrač ima reći na medijske natpise, ostavši bez odgovora na upućena pitanja.

Ono najvažnije saželo se u svega nekoliko rečenica koje govore da je “nagrada za poslovni uspjeh” bila privaćena od strane resornog ministarstva i Nadzornog odbora u svibnju ove godine te da nikakv naputak niti preporuku o neisplati tog dijela plaće nikad nije dobila.

– Ovom isplatom nisam učinila ništa protuzakonito niti nemoralno, već je u skladu s važećom Odlukom Vlade o utvrđivanju plaća i drugih primanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava od 19. travnja 2012. Varijabilni dio plaće može biti vraćen pisanom odlukom Vlade ili ministra, a nikako usmenim zahtjevima i ucjenama, kazala je Pupić Bakrač te dodala;

– Nije pitanju novac već je stvar principa i poštivanja međusobno potpisanog ugovora. Dakle, ako dbjem pismenu Odluku, dužna sam je poštovati, novac ću vratit, a svoja prava zaštiti pravnim putem.

Konferencija za novinare, Zračna luka, Katica Pupić Bakrač

U svom obraćnju predstavnicima medija također je istaknula da je sporni bonus donirala u dobrotvorne svrhe kako je prethodno i najavila, te joj je žao što je do svega ovog došlo. Uspjehu i dobrim namjerama u prilog je išla i pripremljena prezentacija koja je se odnosila na njen položaj i zasluge od 1998. godine, otkako je došla na mjesto direktorice Zračne luke, pa do sada.

Prema hvalospjevi o vlastitim zaslugama ipak nisu utišali novinarska pitanja, svejedno su sva ostala bez odgovora, pa tako i ona koja su se odnosila na njenog supruga marka Pupića Bakrača, gradskog vijećnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...