Ruralni razvoj Jadranskog zaleđa

U zgradi Vlade Hercegovačko – neretvanskog kantona, održan je sastanak predstavnika te Vlade i predstavnika Zadarske županije, a vezano uz razvoj Jadranskog zaleđa. U ime Zadarske županije sastanku su bili nazočni Rudolf Dvorski, zamjenik župana Zadarske županije i Vlado Kovačević, direktor Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije. U ime Vlade Hercegovačko neretvanskog kantona nazočan je bio Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Mihra Nurković , predstavnik ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoline.

Razgovaralo se o mogućnostima zajedničkog sudjelovanja Kantona sa Zadarskom, Šibensko – kninskom, Splitsko – dalmatinskom i Dubrovačko- neretvanskom županijom i Zapadnohercegovačkim, Hercegbosanskim i Unsko-sanskim kantonom iz Bosne i Hercegovine u zajedničkom projektu „Ruralni razvoj Jadranskog zaleđa“, kojeg je na sastanku predstavio Vlado Kovačević, direktor Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije.

Ministar Jović istaknuo je spremnost Vlade HNK u zajedničkim projektima koji su od obostranog interesa, a koji se sufinanciraju iz Europski fondova. Govoreći o projektu „Ruralni razvoj Jadranskog zaleđa“, on je istaknuo kako očekuje da će Vlada prihvatiti partnerstvo s ostalim Županijama u ovom projektu, jer smatra da može u značajnoj mjeri pomoći razvoju ruralnih dijelova Kantona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...