Slučaj koji je potresao Zadar: u trenutku ubojstva majke i bake Lovre Mesnić (20) nije znao što radi

Dvadesetogodišnjem Lovri Mesniću, optuženom za dvostruki zločin na zadarskom predjelu Bokanjac gdje je krajem ožujka brutalno usmrtio majku i baku, sudit će se iza zatvorenih vrata, kao neuračunljivoj osobi.

Optužnicom zadarskog Županijskog državnog odvjetništva 20-godišnjak se, naime, tereti da je 29. ožujka u Zadru u stanju u kojem nije mogao shvatiti značenje svojeg djelovanja niti upravljati svojim postupcima počinio dva teška ubojstva. Kako u slučaju neuračunljivost kazneno djelo ne postoji, 20-godišnjak će nakon presude kaznu izdržavati u jednoj od psihijatrijskih bolnica gdje prisilni smještaj može trajati najdulje onoliko godina koliku bi zatvorsku kaznu optuženik dobio za počinjeno kazneno djelo.

– Protiv okrivljenika je produljen istražni zatvor- priopćeno je u zadarskom ŽDO-u koje je nakon podignute optužnice 20-godišnjaka optužilo da je u neuračunljivom stanju počinio teška ubojstva. Optužnicom se tereti da je s ciljem da usmrti svoju majku R. M. prema kojoj je osjećao netrpeljivost i svoju baku J. M.; majku izudarao rukama i nogama po glavi i tijelu, te kada je izgubila svijest više ju puta ubo nožem i udario sjekirom. Baku je potom, prema navodima optužnice, više puta udario šakama u glavu te joj, kada se onesvijestila, zadao više ubodnih rana nožem.

Nakon višesatne potjere, dvadesetogodišnjak je uhićen u blizini obiteljske kuće na zadarskom Bokanjcu gdje se samo nekoliko sati prije dogodilo monstruozno ubojstvo.

Krvnom analizom utvrđeno je da u vrijeme počinjenja kaznenog djela dvadesetogodišnjak nije bio pod utjecajem alkohola, ni droga. Neki mediji objavili su i njegovo pismo, koje je dva dana prije tragedije, objavio na svom profilu na Facebooku. U pismu 20-godišnjak navodi između ostalog kako je „20 godina bolesnog tripa gotovo“.

Nadalje tvrdi: „Sistem koji je okolina toliko ugradila u mene je pa, a početak svakog lošeg sistema su kao kod svakog njegovi roditelji. Rišite probleme koje imate sa svojim roditeljima, tek onda ih nastavite rješavati u okolini, nemojte ih sa strane ostavljati i misliti da se o tome ne priča. Ako mislite da vas neko ne more razumiti spustite se na njegovu razinu i lipo… mu objasnite.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...