Štrudla za Guinnessa nestala u nekoliko minuta

Biograd se sinoć pokazao dobrim domaćinom. Okupljenoj je sviti ispekao i servirao štrudlu punjenu višnjom maraškom od čak tonu i pol težine i dužine od pozamašnih 1.200 metara.

Cijeli projekt ne bi bio izvediv bez više od tisuću kilograma višnje maraške, autohtone vrste koja raste isključivo na potezu od Makarske do Zadra, koje je Biogradu poklonila zadarska tvornica Maraska, dok je iz koprivničke Podravke pristiglo 500 kilograma pudinga od višnje. Tijesto, točnije njega oko 500 kilograma, stiglo je iz Nove Gradiške a cijeli niz sponzora osigurao je sve preostale sastojke, od šećera do ulja.

Pečenje same štrudle, iako zvuči poprilično komplicirano, s obzirom na njenu dužinu, vješto su ispekli kuhari biogradskih hotela.

Iako je sezona u Zadru već završila, što se uvelike osjeća i po praznim ulicama, u Biogradu to nije slučaj. Tamošnji hoteli su, prema riječima direktora Eškinje – puni. Upravo to ih je nagnalo na ovakvu manifestaciju, a prilikom stvaranja ideje potekla je i misao o rušenju postojećeg Guinnessovog rekorda koji je do jučer iznosio 720 metara.

Kako Biograd svoju sezonu otvara gastro sajmom, na kojem svoje proizvode izlaže nekoliko desetina izlagača, ideja o slatkom zatvaranju sezone, zapravo, nije ni loša. Barem su gosti, ali i svi ostali koji su sinoć tvorili gužvu na biogradskoj rivi, otišli svojim kućama uz slatki okus u ustima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...