Štrudlom od 1.200 metara Biogradci ruše belgijski rekord!

U subotu na rivi u Biogradu na Moru bit će posložena do sada najduža štrudla na svijetu dugačka nevjerojatnih 1.200 metara. Štrudla punjena domaćom višnjom maraškom premašit će dosadašnji belgijski rekord od za 430 metara, u njenoj izradi sudjelovat će dvadeset i četiri gospodarska subjekta među kojima će prednjačiti majstori od slatkog hotelske kuće Ilirija koji će ispeći 300 metara rekordne štrudle.

Biogradski slatkim spektaklom završit će se još jedna uspješna špica turističke sezone koja je započela gastro stolom. Tako je TZ Biograd, kao glavni organizator svih događanja, sezonu započela glavnim jelom, a završila desertom.

Štrulda teška 1.600 kilograma, od čega 1.000 kilograma ide na nadjev od maraške, pun je pogodak kojim Biograđani na jedan način obogaćuju turističku postsezonu i promoviraju autohtone proizvode Zadarske županije.

– Mi ovim događajem produžujemo punu turističku sezonu koju smo počeli biogradskim stolom. Ovo je projekt nastao u suradnji javnog i privatnog sektora. Svi su se u njega uključili bez sustezanja. Mi smo u njega uključili djecu iz dječjeg vrtića i osnovne škole. Hotelijeri su nam rekli da je hvalevrijedno što smo dobili ovakvu manifestaciju u ovo vrijeme, kaže Eškinja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...