Suci Općinskog suda u Zadru prvi put u plusu tijekom ljeta

Općinski sud u Zadru postigao je još jedan rekord u rješavanju zaostalih predmeta. Tijekom ljetnih mjeseci, kada je vrijeme godišnjih odmora, prvi put je Općinski sud bio u plusu, rekao nam je Željko Rogić, predsjednik Općinskog suda.

U pet odjela zadarskog suda 1. srpnja složilo se 16 999 predmeta, dok je stanje 1. rujna izbacilo da je ostalo 16 549 predmeta. U dva mjeseca suci općinskog suda riješili su 450 predmeta. Podjednak broj riješen je u srpnju kao i u kolovozu.
Mimo statistike, koju je predsjednik Rogić danas pisao, u njegovom uredu su se danas ekspresno rješavale žalbe i pritužbe građana, premda je ponedjeljak dan kada sudac Rogić prima stranke.

No, on je danas uz dva mobitela i uz dva stola sa svojim službenicama, zvao suce, skupa s njima odgonetao razlog zbog kojeg je predmet u zastoju, tražio povratnu informaciju o rješenju, te je prosljeđivao strankama koje je upućivao kada i kako će doći do pravnog cilja.

Promatraču sa strane, a osobito strankama koje su bile u uredu predsjednika suda, bilo je očito kako se „papirnate stvari” oko njihovih materijalnih interesa, mogu uz malo agilnosti riješiti jako brzo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...