“Poštena” direktorica: Suočena sa smjenom odlučila vratiti 200.000 kuna koje si je sama isplatila

Nema pregovora o tome, jer dao sam naputak da se bonusi ne isplaćuju. To je za mene ekonomski terorizam, komentirao je u četvrtak ministar Hajdaš Dončić.

Nevjerojatno je o kakvim sve novčanim malverzacijama slušamo (i pišemo) svakoga dana. Pravo je čudo kako Hrvatska već davno nije krahirala. Novi se slučaj osobnog bogaćenja dogodio u zračnoj luci Zadar. Tamo si je, naime, direktorica firme Katica Pupić-Bakrač odlučila isplatiti 195.000 kuna kao nagradu za “dobro obavljen posao”. Jer joj, eto, 17.000 kuna mjesečne plaće nije bilo dovoljno.

U normalnim bi se uvjetima prvo dala radna knjižice u ruke, a tak bi se potom postavljala pitanja. Tako je nekako i trebalo biti jer je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić sazvao u četvrtak sastanak po kojem je Pupić-Bakrač trebala postati bivša. Tek suočena sigurnom smjenom odlučila je “pošteno” vratiti novac.

Na nekoliko upozorenja iz Ministarstva da vrati bonus kako ne bi bila sankcionirana, Pupić-Bakrač pravila se “grbava”. Tek kad je voda došla do grla odlučila je popustiti.

Niti jedna druga tvrtka iz ovog resora nije isplatila nagradu svojim menadžerima iako ima uspješnih firmi koje posluju s dobiti. Ali, iz Ministarstva upozoravaju da je Zračna luka Zadar istodobno korisnik državnih subvencija i da je to dodatni razlog zbog kojega njenim menadžerima ne bi trebalo dati bonus. – Nema pregovora o tome, jer dao sam naputak da se bonusi ne isplaćuju. To je za mene ekonomski terorizam – komentirao je u četvrtak ministar Hajdaš Dončić.

Dogovoreno je da Pupić-Bakrač odmah vrati 100 tisuća kuna, a ostatak do kraja ove godine s obzirom na to da je dio novca već potrošila.

Sankcija dakle nema. Vratit će novce i to je to. A probala je, tko joj može zamjeriti? Možda samo netko od brojnih umirovljenika koji jedva krpaju kraj s krajem. Tristotinjak tisuća nezaposlenih, oni koji rade za minimalac, studenti koji su uvijek “švorc”, pokoji emigrant i to je to. Zanemarivo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...