Vlada raspravlja o proračunu i potpisima za referendum

Na današnjoj sjednici Vlade, koja počinje u 10 sati, potvrdit će se da je Inicijativa “U ime obitelji” skupila dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o definiciji braka, a raspravljat će i o izvješću o izvršenju proračuna.

Na dnevnom redu su i tri zakona koji su okosnica reforme sređivanja stanja u prostoru. Tako će ministri raspravljati o Nacrtu prijedloga zakona o prostornom uređenju, Nacrtu prijedloga zakona o gradnji te nacrtu prijedloga zakona o građevinskoj inspekciji.

Raspravljat će se i o izmjenama i dopunama Zakona o kazalištima kojim se treba prekinuti sukob zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i ministrice kulture Andree Zlatar Violić oko imenovanja intendanta zagrebačkog HNK. Prema novom prijedlogu intendanta bi imenovala Vlada na zajednički prijedlog ministrice i gradonačelnika, uz promjenu da ukoliko se njih dvoje ne mogu dogovoriti oko zajedničkog kandidata tada Vlada odlučuje o kandidatu ministra kulture.

Na dnevnom redu Vlade je nacrt prijedloga polugodišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna za prvo polugodište 2013. godine prema kojem je država “u minusu” 11,43 milijuna kuna.

Vlada će odrediti i pomoćnicu ministra zdravlja Ljubicu Đukanović kao svog predstavnika u postupku mirenja s Hrvatskim liječničkim sindikatom i Hrvatskim strukovnim sindikatom medicinskih sestara-medicinskih tehničara.

Ministarstvo uprave je Vladi na sjednicu dostavilo i izvješće prema kojem je inicijativa “U ime obitelji” skupila 683.948 vjerodostojnih popisa za raspisivanje referenduma o definicija braka u Ustavu prema kojem bi brak bio životna zajednica muškarca i žene. Zaključuju da je inicijativa skupila potrebnih 10 posto potpisa od ukupnog broja birača za raspisivanje referenduma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...