Vlada raspravlja o proračunu i potpisima za referendum

Na današnjoj sjednici Vlade, koja počinje u 10 sati, potvrdit će se da je Inicijativa “U ime obitelji” skupila dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o definiciji braka, a raspravljat će i o izvješću o izvršenju proračuna.

Na dnevnom redu su i tri zakona koji su okosnica reforme sređivanja stanja u prostoru. Tako će ministri raspravljati o Nacrtu prijedloga zakona o prostornom uređenju, Nacrtu prijedloga zakona o gradnji te nacrtu prijedloga zakona o građevinskoj inspekciji.

Raspravljat će se i o izmjenama i dopunama Zakona o kazalištima kojim se treba prekinuti sukob zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i ministrice kulture Andree Zlatar Violić oko imenovanja intendanta zagrebačkog HNK. Prema novom prijedlogu intendanta bi imenovala Vlada na zajednički prijedlog ministrice i gradonačelnika, uz promjenu da ukoliko se njih dvoje ne mogu dogovoriti oko zajedničkog kandidata tada Vlada odlučuje o kandidatu ministra kulture.

Na dnevnom redu Vlade je nacrt prijedloga polugodišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna za prvo polugodište 2013. godine prema kojem je država “u minusu” 11,43 milijuna kuna.

Vlada će odrediti i pomoćnicu ministra zdravlja Ljubicu Đukanović kao svog predstavnika u postupku mirenja s Hrvatskim liječničkim sindikatom i Hrvatskim strukovnim sindikatom medicinskih sestara-medicinskih tehničara.

Ministarstvo uprave je Vladi na sjednicu dostavilo i izvješće prema kojem je inicijativa “U ime obitelji” skupila 683.948 vjerodostojnih popisa za raspisivanje referenduma o definicija braka u Ustavu prema kojem bi brak bio životna zajednica muškarca i žene. Zaključuju da je inicijativa skupila potrebnih 10 posto potpisa od ukupnog broja birača za raspisivanje referenduma.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...