Vrančić: “Nismo zapošljavali stranačke ljude!”

Osim što je trajala punih devet sati, sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra bila je zanimljiva i po obrazloženjima troškova koja su na vjećnićka pitanja iznijeli pojedini direktori gradskih poduzeća.

Tako je, primjerice, direktor Tržnice zadar Vlatko Marušić na pitanje o troškovima telefonskih usluga, koje su znatno veće nego godinu dana ranije i to unatoč pojeftinjenju tih usluga, na neki način priznao svoju odgovornost.

 

Malo više telefonirao

– Ja sam malo više telefonirao, a i nabavljali smo neke nove uređaje – odgovorio je Marušić koji je i loše, odnosno najlošije ikada, poslovne rezultate opravdao jakom konkurencijom brojnih trgovačkih centara.

Odgovor direktora Poduzetničkog inkubatora, Perislava Zrilića na pitanje o povećanim troškovima prijevoza unatoč činjenici da nije bilo novog zapošljavanja opravdao je riječima:

– Moja djelatnica često ide na FINA-u, poštu i slično. Da trošak goriva ne pada na njezin račun ja joj to podmirujem, dam koju kunu, kazao je Zrilić.

Veliki trošak za razne intelektualne usluge direktor Obala i lučica Eduard Duka obrazložio je troškovima odvjetničkih usluga za tužbe prema građanima, a trošak za usluge zaštitarske tvrtke priznao je kao nerealno potrošen novac.

– Ranije smo imali ugovor sa zaštitarskom tvrtkom, ali to više neće biti praksa – kazao je Duka čije poduzeće, Obala i lučice, sudskim putem od građana potražuje milijunski iznos. Duki je prigovoren i netransparentan izvještaj koji je dostavio, no pročelnica za financije Grozdana Perić pojasnila je da poduzeća koja imaju manje od 50 zaposlenih nisu dužna predavati detaljna izvješća. Duka je, međutim, obećao kako će sljedeće godine izvješće njegove tvrtke biti detaljnije i jasnije.

 

Zašto je ŠCV gubitaš?

Poduzeću Vodovod prigovoreno je kako ima podosta zaposlenih, a nedovoljno stručnih kadrova. Dogradonačelnik Zvonimir Vrančić složio se s tom konstatacijom i kazao da će uskoro biti objavljeni natječaji na kojima će se tražiti inženjeri. Nije, međutim, govorio o smanjenju broja zaposlenih, već je kazao kako nije bilo zapošljavanja preko veze i po stranačkoj liniji.

– Mi nismo zapošljavali stranačke ljude. To je naprosto tako – zaključio je Vrančić. Troškove najvećeg gubitaša, Športskog centra Višnjik, zdušno je branio HDZ-ov Denis Karlović. Naveo je niz uspjeha, a loše rezultate usporedio je sa zagrebačkom Arenom i dvoranom u Rijeci, za koje je istaknuo kako su daleko veći. Karlović je minus na računu velikim dijelom pripisao troškovima održavanja dvaju bazena, a na njegov govor očitovao se SDP-ov vijećnik Erol Gaši kazavši: „Bravo, gospodine Karlović. Očito imamo i novog direktora Višnjika!”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...