Vrdoljak: “O nabavi paštete i punjenju skladišta ne znam!”

Nakon što je objavljen natječaj kojim je naručeno 40 tona kokošje paštete kako bi se napunile strateške robne zalihe resorni ministar Ivan Vrdoljak kaže da o ‘slučaju pašteta’ ne zna. Inače, za tu nabavku će se utrošiti 2,2 milijuna kuna, a zalihe se rade za slučaj prirodnih katastrofa.

– Nešto se u medijima prezentira kao tajna jer je nabava robnih rezervi pod oznakom tajne na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, a potom je objavljen javni natječaj. O nabavi paštete i punjenju skladišta hranom ne znam jer postoje ljudi čiji je posao brinuti se o tome- komentirao je Vrdoljak u kontekstu komunikacije Vlade i medija u sklopu panela na Weekend Media Festivalu. Raspravljajući na tu temu priznao je da mu se nekad čini da nema komunikacijske strategije Vlade, ali i da mu smeta kada se odluke odgađaju zbog toga jer se nije utvrdilo na koji će ih se način komunicirati javnosti.

– Ako dobro radite zašto imati strah od medija- zaključuje Vrdoljak. O komunikaciji Vlade prema medijima govorila je i Marijana Grbeša, profesorica na Fakultetu političkih znanosti kojoj je teško izgovoriti jednu dobru stvar Vlade.

Za stanje koje ocjenjuje kao ‘kancerogeno’ krivi su, drži Grbeša, nedostatak političke kulture i institucija.

-Politička kultura nalaže odgovornost političara prema medijima i javnosti, a više nisam sigurna da je u Vladi ima. Čemu lex Perković ako ga nitko u javnosti na podržava- poručila je Grbeša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...