Zadarska županija očekuje uspjeh

Zadarska županija s pažnjom očekuje objavu turističkih rezultata, makar onih fizičkog prometa, najavljenu za ponedjeljak, naprostom zbog toga što je turizam postao ako ne najvažnija, onda na žalost jedina vitalna i konkurentna grana ovdašnjeg gospodarstva.

Ministar turizma Darko Lorencin već je mogao najaviti da će za cjelinu Hrvatske ti rezultati biti dobri, štoviše uporabio je izraz – iznimno dobri.

Zadarska županija poštuje dogovor po kojem se s objavom rezultata čeka dok ministar turizma i direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice ne iznesu zbirne rezultate, što će se dogoditi u ponedjeljak. No indikatori onih koji su odstupili od takve prakse su jako dobri. Imamo Dubrovačko-neretvansku županiju koja je svoje jako dobre rezultate već objavila, i Zadar koji je svoj dvoznamenkasti rast, također već objavio. Zadar čini više od 10 posto turizma Zadarske županije, a rastao je 13 posto. To po prilici znači kada bi sve druge sredine imale pad do dva posto da bi ukupan rezultat ostao poztivan. Kako smo manje-više sigurni da većina turističkih zajednica ima rast, ostaje nam samo ugodno iščekivanje hoće li taj rast biti čak i dvoznamenkasti. To bi bilo gotovo nemoguće ako uzmemo u obzir da je lani ovdje zabilježen rekordan promet i da je tako već desetak godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...