365 dana je za nama…

Antena Zadar, mnogima je poznata od daleke 2007. kada smo kao pioniri internetskih projekata začeli i pokrenuli prvu takvu radijsku postaju u ovom dijelu Europe. Bilo je zabavno, dinamično ali i problematično na trenutke. Životni put same Antene Zadar nekoliko je puta mijenjao smjer, da bi se prije kakve dvije godine na kratko zapustio. Tada sam, kao vlasnik i odgovorna osoba smatrao da su neki drugi projekti na koje me je život odnio važniji i prosperitetniji. Hvala Bogu, Allahu ili nekome trećem, nije bilo tako.

Prošlo je točno godinu dana od početka rada našeg portala. 15. listopada točno u 07:00 sati – vrijeme kada je portal Antene Zadar ugledao svjetlo dana, javnosti, publike i svih ostalih. Posebice onih koji su u tami svojih stanova i umova priželjkivali propast svega što ima veze sa mnom, Antenom ili krugom mladih i perspektivnih osoba koje su zaslužne za cijeli projekt.

[pullquote align=”right”]Iz prve kolumne
Nismo političari da se razbacujemo obećanjima, međutim, jednu konstantu možemo obećati – postojanost. Bit ćemo tu, gledat ćemo, kritizirati, prozivati i pomno pratiti sve što se događa u ovoj usnuloj ljepotici, našem gradu i županiji. Ne očekujemo vjernost niti međusobno zavjetovanje s čitateljima, samo tražimo jednu sitnicu – dajte nam priliku. Potrudit ćemo se zadiviti vas onda kad to najmanje očekujete.[/pullquote]Bilo je zabavno, poučno ali i trnovito. No, 365 dana je iza nas. Evo i male retrospektive minule godine.

Pomoć od nikoga nismo tražili niti smo je dobili. Dakako, nekoliko puta suradnja s ostalim kolegama bila je iznimno teška, svojeglava i sebična, s njihove strane, dakako. No, nekad je ta suradnja bila i sasvim suprotna – pronicljiva, plodna i poučna. Ekipa se na terenu susretala s raznim poteškoćama ali i lijepim gestama. Često ste nas zvali, zahvaljivali jer smo drugačiji, pružali nam podršku kad smo objavljivali ono što drugi nisu. Bilo je, sjećam se, nekoliko situacija kad ste nam donosili i kolače u redakciju, kad ste nam slali pozdrave i podršku iz svih krajeva svijeta – hvala vam na tome, od sveg srca. Znam da to govorim i u svoje ime i u ime cijele redakcije portala, ali i naših radijskih kanala i ostalih odjela tvrtke.

Na jednu činjenicu sam iznimno ponosan. Antena je najmlađa medijska kuća u ovom dijelu Hrvatske, u svom nakladništvu trenutno imamo tri radijska kanala, u planu je pokretanje još nekoliko, baš kao i televizijskog programa, no Antena Zadar nakladnik je i našeg portala, koji je u ovih godinu dana promijenio pozicije najčitanijih, ali i mnogima pomrsio račune. Pokazalo se da čitatelje ne zanimaju osobni ratovi, slijepo držanje jedne političke i interesne skupine, baš kao što ih ne zanimaju glasine, tračevi i izmišljotine. S ponosom mogu reći da smo jedini portal u regiji kojem galerije fotografija nisu najčitanija rubrika, da smo portal čije čitatelje jednako zanima zdrava prehrana kao i posljednji potez gradonačelnika ili sportsko dostignuće jedriličara. Profilirali smo se, zauzeli smo vrlo visoko mjesto po čitanosti i postali smo konkurentni. Sve to u godinu dana.

Danas s ponosom mogu najaviti da smo dodatno pojačali novinarsku ekipu i da narednih godinu dana od nas s pravom očekujete još više. Novinarski tekstovi bit će britkiji, teme zanimljivije i aktualnije, a zaštićenih, kao i do sada – neće biti. Ponosno smo svoji, nismo se prodali krupnom kapitalu, uspješnim gospodarstvenicima ili političkim opcijama. Nismo zavoljeli nijednu boju, stranku ili ideju. Ostali smo svoji, baš kao što ćemo to uvijek biti. Mogao bi sada poput kakvog proizvođača dječje hrane to potpisati svojim imenom, no vjerujem da nije potrebno.

Smatram da je poprilično važno naglasiti da je naš portal, portal Antene Zadar, najprenošeniji zadarski medij na nacionalnoj razini – opet, u svega godinu dana rada. Tako su naše teme, redom, prenosili svi nacionalni mediji, od HRT-a, RTL-a i Nove TV, pa do 24sata, Večernjeg i Jutarnjeg lista, Glasa Slavonije, Slobodne Dalmacije, Zadarskog lista, Indexa, Tportala i Net.hr-a. U nekoliko su navrata upravo naše teme svrstane na udarne pozicije spomenutih medija, čime se ostali mediji ne mogu podičiti. Opet, velikim dijelom baš vašom zaslugom.

Antena Zadar ide dalje. Prva godina prošla je brzo i uspješno, a poslovni planovi naše medijske kuće kao i suradnja s nizom eminentnih poslovnih subjekata, reklamnih agencija i banaka osigurat će još bolju i kvalitetniju Antenu. Zbog vas, naravno. Jer, iako to zvuči floskularno, da nije vas ni mi ne bi imali smisla.

Hvala vam!

 

Evo i pet naslova s kojim smo započeli rad našeg portala:

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...