Bore se pojavljuju zbog loših navika

Starenje kože jedan je od procesa u tijelu na koje možemo utjecati vrlo učinkovito u slučaju da slijedimo jednostavne naputke. Kako stari koža? Kolagen u koži polako se razgrađuje i mi starimo i dobivamo bore, no tome se može doskočiti.

Nisu uvijek potrebne skupe anti-age kreme ili slično, jer tri su glavna faktora koja ubrzavaju proces starenja kože – pušenje, stres i prekomjerno izlaganje suncu. Riješite se sva tri i koža će starjeti daleko sporije.

Prehrana je ta koja će proces starenja kože dodatno ubrzati ili okrenuti proces i pomladiti je, no morate jako paziti što imate u tanjuru. Rajčice pune likopena kombinirane s maslinovim uljem ublažit će posljedice prekomjernog izlaganja suncu i oštećenja stanica kože, primjerice.

Vitamin C pomaže u izgradnji kolagena, stoga navalite na agrume ili, još bolje, borovnice koje su prepune tog vitamina, snažnog antioksidansa koji svojim dvostrukim djelovanjem briše bore s lica i pomlađuje nas.

Vitamin E i omega-3 masne kiseline također obnavljaju sloj kolagena ispod kože, a njih možemo naći u sjemenkama suncokreta i ribljem ulju, koje sada nije grozno nego fino rafinirano i može se lako nabaviti za svakodnevnu konzumaciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...