Članovi HMZG u posjeti poljoprivrednoj zadruzi MasVin

U sklopu 18. jesenskog poslovnog sastanka koji se od 3-5.listopada održava u Biogradu i Zadru, sudionici su posjetili Poljoprivrednu zadrugu Maslina i vino Polača. Ova zadruga osnovana je 2006.god. s ciljem razvoja ruralnog razvoja prostora Ravnih kotara. Sjedište zadruge je u Polači.

Cilj zadruge je proizvodnja vrhunskih proizvoda kroz maslinarstvo (stolne masline u različitim pripremama i ekstra djevičansko maslinovo ulje) i vinogradarstvo (vina vrhunske kvalitete) te proizvoda i ostalih prerađevina od smokava.

Stipe Zrilić

Na 41 ha očišćenog i obrađenog zemljišta posađeno je 12.000 stabala maslina,1.000 stabala kvalitetnih domaćih sorti smokve, a vinogradi se prostiru na 10 ha.

Domaćin je bio Rade Bobanović, a goste je zabavljala zadarska klapa Munita.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...